22. 11. 2024   |   svátek má Cecílie
 

Pstruh v alobalu

Název Množství a jednotka
pstruh 1 ks
máslo 60 g
zelená nať
cibule 1/2 ks
hořčice
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká zdravá kuchyně
Příprava: 01 h. 15 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Pstruha omyjeme, osušíme, nasolíme a necháme asi hodinu odpočívat.
Mezitím si utřeme máslo s nadrobno nasekanou cibulí, zelenou petrželí, hořčicí, citrónovou šťávou, pepřem a solí. Touto směsí naplníme břišní dutinu pstruha. Alobal pomastíme máslem nebo olejem položíme pstruha a zabalíme. Pokud děláme více pstruhů, zabalíme každého zvlášť. Položíme na plech, dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut.


 


RECEPTY

Koprová omáčka

Postup: Na másle připravíme světlou jíšku, zředíme ji vychladlým vývarem, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Ražniči

Postup: Vepřové plecko nakrájíme nejdříve na plátky, pak na kostky. Uzený bůček také... zobrazit recept

RECEPTY

Koláčky bez kynutí

Postup: Z vlažného mléka, droždí a lžíce cukru připravíme kvásek, necháme vzejít. Než... zobrazit recept

RECEPTY

Rybízový koláč

Postup: Vejce smícháme s cukrem, jogurtem, přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Kulajda

Postup: Hříbky očistíme a nakrájíme na tenké plátky, sušené houby (sušených dáme tak... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pivovar Vraník na Valašsku

Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35 lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI.... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurant Slunečnice

Restaurace Club Slunečnice je vyhlášena svým příjemným, stylovým prostředím a...